Έλλη Ασημακοπούλου

Έλλη Ασημακοπούλου

Έλλη Ασημακοπούλου
Έλλη Ασημακοπούλου
Δικηγόρος - Εταίρος
E-MAIL
assimakopoulou@vlawyers.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
+30 210 3388414, +30 210 3628616

Η Έλλη είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι επικεφαλής του τμήματος Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Εταιρίας.

Συμμετέχει και συντονίζει την ομάδα των δικηγόρων της Εταιρίας που διαχειρίζονται υποθέσεις Διανοητικής Ιδιοκτησίας και επιβλέπει τις εργασίες ανάπτυξης και διατήρησης χαρτοφυλακίων δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας ελληνικών και αλλοδαπών εταιριών. Συμβουλεύει επιχειρήσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και έχει διαχειριστεί πληθώρα συμβάσεων μεταβίβασης, ενεχυρίασης και παραχώρησης άδειας χρήσης δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Η Έλλη είναι νομική σύμβουλος εισηγμένων και μη εταιριών, αφουγκράζεται τις ανάγκες κάθε επιχείρησης και προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα νομικών θεμάτων, από την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων (corporate house keeping, κανονιστική συμμόρφωση, New Business Development, βιομηχανική ιδιοκτησία, εργασιακές σχέσεις) έως τον χειρισμό ειδικότερων θεμάτων (ζητήματα αθέμιτου και ελεύθερου ανταγωνισμού, διαχείριση κρίσεων, χρηματοδότηση, είσοδος στρατηγικού επενδυτή, αναδιάρθρωση, μετασχηματισμός εταιριών, σχέσεις μεταξύ των μετόχων, εμπορικές διενέξεις).

Ασχολείται με εθνικές και διασυνοριακές εταιρικές συναλλαγές (εξαγορές και συγχωνεύσεις, joint ventures και συμφωνίες μετόχων). Διαθέτει πολυετή εμπειρία στη σύνταξη και διαπραγμάτευση ποικίλων μορφών συμβάσεων (συμβάσεις προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, διανομής, εμπορικής αντιπροσωπείας) καθώς και σε ζητήματα που άπτονται του τομέα των Μεταφορών και των Logistics.

Έχει διατελέσει Ειδική Σύμβουλος στο Νομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.
Άρθρα και σχόλιά της επί αποφάσεων του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά νομικά περιοδικά.

Εξειδίκευση

- Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας
- Εταιρικό Δίκαιο
- Εξαγορές και Συγνωνεύσεις
- Δίκαιο Αθέμιτου και Ελεύθερου Ανταγωνισμού

Ξένες Γλώσσες

-Αγγλικά

Η Ομάδα μας

Χάρης Βασιλογεώργης
Δικηγόρος - Διαχειριστής εταίρος
Σωκράτης Παρσάνος
Δικηγόρος - Εταίρος
Βασίλης Τσιγαρίδας
Δικηγόρος- Εταίρος
Ασκούμενος Δικηγόρος
Ασκούμενη Δικηγόρος
Θωμαϊς Μπούρχα
Ασκούμενη Δικηγόρος

Το δικηγορικό γραφείο «Βασιλογεώργης & Συνεργάτες» ιδρύθηκε το 1990 από τον Χάρη Βασιλογεώργη στη Θεσσαλονίκη και μετεξελίχθηκε σε δικηγορική εταιρία το 2007.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Βαλαωρίτου 18,
Αθήνα, 10671

+30 210 3388414

+30 210 3628616

+30 210 3388412

info@vlawyers.gr

www.vlawyers.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βενιζέλου 3,
Θεσσαλονίκη, 54624

+30 2310 224892

info@vlawyers.gr

www.vlawyers.gr